HR sadržaji na mejl | O nama
Štampaj | Preporuči | Pretraga sajta
 

MojTim blog

tema: / autor

po naslovu:

11
Feb

Да ли имате X фактор?


Није реч о таленту да запевате пред свима и подигнете неког из столице, а ипак је то таленат који нема много људи и пресудан је за успех сваке организације. Мука с овим талентом је у томе што за њега не постоји име - отуда и овакав наслов. Зашто нешто што постаје све важније у предузетништву, у друштву уопште, нема своје назив? Кладим се да је то због тога што већина не види особе с тим талентом - волимо их, поштујемо, али се у професионалном смислу о њих спотичемо. Можда баш због тога особе које носе тај специфичан дар пречесто не успеју ни саме да га препознају (а како би кад га цело друштво не препознаје?), занемарују га и на крају им та посебност постане терет.

 

Веће организације, а ту подразумевам оне које пређу неки критичан број, рецимо двадесет и више људи, рашчлањују се на три нивоа. На челу је вођа, лидер, председник коме помаже низ специјалиста који конкретизују визију и затим је предају радилицама, чији је посао да ту визију претворе у стварност. Управо сам у једној таквој организацији био позван да одржим предавање о комуникацији. Председник - права особа на правом месту: предузетник, креативан лидер, пун идеја и самопоуздања, поставља питања, тражи и решава проблеме, близак са својим сарадницима, прави мотиватор. Остала места, на први поглед лепо попуњена: посебна особа стручњак за медије, још једна задужена за едукације и развој чланства и иза њих ентузијастична екипа која спроводи пројекте. Сви чланови тима се непрестано едукују, размењују идеје, а честим латералним померањима остварили су велику уиграност. Шта онда није у реду?

 

Иако није нити присталица нити практиује микроменаџмент, природа посла је таква да лидер мора да преноси идеје свим нивоима у свјој организацији. Састанци су се за ту сврху показали прегломазни: често не дођу сви, а то је само иницијално информисање о предстојећем пројекту. Пошто организација има велики број волонтера, проблем се не може лако рашити ни употребом нових медија (фејсбук, блог, твитер, нека гугл-група и сл.), јер је у извршењу важно да сви непрестано буду у току, а сваки метод који су покушали некога би изоставио.

 

„Слали смо људе на едукације, често причамо о томе како да то побољшамо, пробали разне ствари. Није да сви долазе мени с питањима, него чешће свако свакога пита и на крају нико ништа не зна засигурно. Да ми није (особе) X, све бих морао свакоме понаособ да објашњавам, а после тога могу само да легнем у кревет, јер више нисам ни за шта. Платили бисмо да нам неко уреди тај сегмент и да нам то реши.“

 

Можда неко још увек није приметио да лидер из приче већ има решење за свој проблем, па ћу покушати и на овај начин да вам приближим.

 

Имате ли у свом окружењу, на послу, на факултету, у породици, једну особу која уме:

  • да се са сваким зближи,
  • да повеже људе,
  • да разуме свакога и види његову/њену вредност и улогу,
  • да емпатише и подели своје и туђе мисли и осећања?

 

Сигуран сам да је имате, иако то можда нисте приметили или вам није било значајно. Без бриге, вероватно ни та особа није себе приметила, јер никад није било прилике да засија у таквом светлу. Особа X је у овој организацији била задужена на неколико пројеката, стигла је до нижег менаџмента и, срећом, била је присутна у току овог разговора.

 

Особа X је друг са свима и сви имају њен број телефона. Повучена је на журкама и наизглед је пасивна у социјалној интеракцији. Уме да саслуша, уме да нађе праву информацију, да је разуме и у целости пренесе на адекватан начин. Тачно зна ко на који начин треба да прими информацију и интуитивно мења излагање у зависнсти од места, тренутка и особе којој се обраћа. Информација је увек прецизна, а суштина поруке неокрњена. Када је фрка или кад лидер није доступан, Особа X ће најбоље информисати, координисати и усмерити тим. Све то уме, све то и онако ради, али се радије фокусира на нешто друго.

 

Мој савет председнику био је у форми питања:

 

Зашто Особа X није отишла на неку едукацију из области комуникација?

 

Зашто Особа X ради на пројектима уместо да на моделу комуникације?

 

Зашто Особу X нико није препознао као могуће решење?

 

Није имао одговор.

 

Помислио сам шта остаје Особи X у нашем друштву? Може да прати себе. Уписаће филолошки и надати се да ће бити места да се оствари као врстан педагог, добар наставник или професор. Није ни то лоше, мада се све мање цени. Нека други уче теорију и воде интерне комуникације на рецку и по пројекту, јер тако умеју и то одговара њиховом сензибилитету. Управљање људским ресурсима је већ сада широка област, ту се мањак талента за комуникацију лако може прикрити.

 

Особа X жели, као и сви ми, да буде остварена, да дâ свој допринос, да буде корисна, препозната и призната у професионалном смислу. Због тога ће се радије бавити пројектима, где се њен рад лакше мери, боље види и више награђује. Није неспособна:

  • уместо да учи да филтрира и стратификује информације, научиће да се боље организује,
  • уместо да вежба свој осећај за људе, фокусираће се на резултате,
  • уместо да чува и гаји вредности, окренуће се прагматичности

Учиниће да ствари функционишу, уместо да лупа главу о томе како треба да функционишу међу људима. Жртвоваће себе, али ће је тада можда најзад видети.

Да ли сте препознали особу X? 

Milan Petrović

Postavljeno: 11.2.2014
Br pregleda: 4695
Komentari (0)

Vremeplov pretraga

Teme bloga

Autori bloga

Poslednji komentari

Šta podrazumevamo pod pojmom korporativna društvena odgovornost?

Upravo sam primio 70.000€ jutros od tvrtke koja je strahovala od Boga ovdje je e-mail za kontakt ako trebate pravi kredit : suntrustfinancialhome@gmail.com...

Šta podrazumevamo pod pojmom korporativna društvena odgovornost?

Poštovani dragi klijente, Jeste li poslovni čovjek ili žena? Jeste li u bilo kojem financijskom neredu ili trebate sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za početak lijepog mal...

Šta podrazumevamo pod pojmom korporativna društvena odgovornost?

Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com (...