HR sadržaji na mejl | O nama
Štampaj | Preporuči | Pretraga sajta
 

MojTim blog

tema: / autor

po naslovu:

8
Jul

Ispričajte priču o sebi - povećajte svoju onlajn prisutnost


Brendirajte se kao poslodavac i povećajte svoju onlajn prisutnost. Karijerni odeljak na vašem korporativnom sajtu više nije dovoljan u uslovima sve veće konkurentnosti. Prema nekim statistikama brendirani karijerni profil u proseku privlači pet puta više kandidata u poređenju sa oglasom za posao koji ste postavili na nekom od sajtova za zapošljavanje, a u poređenju sa mogućnošću konkurisanja  preko karijernog odeljka na vašem sajtu čak osam puta više. Ali u čemu je razlika?

  • Kreirajte onlajn doživljaj i iskustvo o sebi

Brendirana web stranica podrazumeva mnogo više od isticanja loga i kreiranja vizuelnog izgleda. Ona daje jasnu sliku o vašoj kompaniji kao poslodavcu kroz informacije koje su prezentovane, kao i način njihovog prezentovanja i korisničko iskustvo.

Dobro brendirana web stranica utemeljuje vaše onlajn prisustvo dajući vam platformu sa koje možete da komunicirate sve što radite i za šta se zalažete. To je mesto sa kog možete da ispričate svoju priču i utičete na potencijalne zaposlene. Kažite šta je to što vas razlikuje od drugih, u čemu ste izvrsni, šta radite i zašto je to važno.

  • Ponudite kvalitetan i dosledan onlajn sadržaj o sebi

Ukoliko biste opisali svoju kompaniju kao osobu kakva bi to ličnost bila. Kakav je osećaj i iskustvo rada u vašoj kompaniji. Upravo to onlajn posetilac treba da doživi i iskusi.

Formirajte jednoobrazno očekivanje  kod ljudi o tome kako je raditi u vašoj kompaniji.  Pokrenite emocije, zadobite poverenje.

 

  • Budite ažurni i uvek aktuelni

Kreirajte onlajn doživljaj i jedinstveno onlajn iskustvo jer to je to, brendirana web stranica.

 

  • Budite gde i  vaši potencijalni zaposleni

Ne završava se sve na jednoj brend stranici. Budite prisutni gde god su vaši potencijalni zaposleni onlajn.

Proširite svoje onlajn prisustvo na sva ona mesta koja posećuju vaši potencijalni zaposleni. Linkujte ka vašim korporativnim profilima na društvenim mrežama. Brendirajte i taj prostor na isti način. Učinite sve da vas potencijalni zaposleni primete, čuju za vas, zapamte, cene i požele da rade za vas.

Ukoliko uspete u tome privućićete više kvalitetnih kandidata, razlikovaćete se od drugih pozicionirajući se  na tržištu na način da ne gubite na sopstvenoj privlačenosti ni onda kada idete s nižim zaradama.

  • Uskladite viđenje koji drugi imaju o vama sa vašom vizijom, misijom, ciljevima, strategijom i organizacionom kulturom

Razmislite o tome šta je to što obećavate i kakva očekivanja formirate kod potencijalnih zaposlenih.

Proširite svest o sebi kao poslodavcu.  Ali istovremeno gledajte i da istražite kako vas drugi vide.

  • Istražite kako vas drugi vide

Pitajte  kandidate koji se javljaju na vaše oglase za posao ili koje ste pozvali na intervju zašto žele da rade za vas. Zatim, pitajte ih kakvo je njihovo mišljenje o vama kao poslodavcu i šta očekuju da mogu dobiti od vas. Pratite rezultate istraživanja tipa Najpoželjniji poslodavac da biste videli šta je to što kandidati najviše vrednuju kod poslodavca.

Ispitajte zadovoljstvo zaposlenih i utvrdite koliki postotak vaših zaposlenih bi vas preporučio kao sjajnog poslodavca. Učestvujte u istraživaniima tipa Najbolji poslodavac i proverite kako ste pozicionirani i da li ostvarujete konkurentsku prednost.

Obratite pažnju na razlike u  percepciji s obzirom na različite faze u životnom ciklusu zaposlenog.

Proverite da li je vaš brend dovoljno univerzalan i sposoban da premosti kulturološke razlike jer kada ste već onlajn zašto ne biste gledali i van granica svoje zemlje.

Na taj način ćete moći još bolje da targetirate svoju brending kampanju kako biste došli do talenata koji su vam potrebni i koje želite da zaposlite.

  • Strateški pristupite brendiranju

Brending poslodavca nije više samo od značaja za proces regrutacije. Takođe, nije više ni samo u nadležnosti HR-a. Strateški pristup je neophodan.

Cilj više nije samo postati uspešniji u procesu regrutacije. Danas je neophodno zauzeti strateški pristup jer je brend od značaja i kada je reč o zadovoljstvu zaposlenih, njihovoj motivaciji i dužem zadržavanju u kompaniji.

A tako postavljen cilj nemoguće je postići samo uz napor koji ulaže HR. Neophodan je celovit pristup i angažovanje svih od top menadžmenta, preko linijskih rukovodilaca, marketinga, PR-a pa sve do samih zaposlenih koji treba da budu ambasadori brenda.

I oni treba da imaju mogućnost da kažu onlajn šta misle, kako se osećaju i šta im znači što rade upravo za vas.

Takve poruke deluju autentičnije i više im se veruje, a uz to kompanija dobija humaniji, ljudski lik što ima veću moć da emotivno dotakne drugog čoveka.

Naravno jedino zaposleni koji su zadovoljni iskustvom rada u kompaniji mogu biti istinski ambasadori brenda.

Zbog toga je neophodno upravljati iskustvom zaposlenih i kreirati ga u skladu sa brendom, što je zadatak svih u organizaciji, a ne samo nekolicine. U suprotnom, zaposleni mogu imati iskustvo koje je različito od onoga što se obećava zbog čega mogu biti razočarani, demotivisani i u najgorem slučaju želeti da napuste kompaniju.

A to je nešto što ne želimo. Zato pogledajte kako mi to radimo

Nataša Šovljanski

Postavljeno: 08.7.2015
Br pregleda: 2421
Komentari (0)

Vremeplov pretraga

Teme bloga

Autori bloga

Poslednji komentari

Šta podrazumevamo pod pojmom korporativna društvena odgovornost?

Upravo sam primio 70.000€ jutros od tvrtke koja je strahovala od Boga ovdje je e-mail za kontakt ako trebate pravi kredit : suntrustfinancialhome@gmail.com...

Šta podrazumevamo pod pojmom korporativna društvena odgovornost?

Poštovani dragi klijente, Jeste li poslovni čovjek ili žena? Jeste li u bilo kojem financijskom neredu ili trebate sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za početak lijepog mal...

Šta podrazumevamo pod pojmom korporativna društvena odgovornost?

Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com (...